Stiri

Cele mai noi stiri din industria auto.

Momentul in care dealerul iti livreaza masina nou-nouta pe care ai asteptat-o atat de mult timp si pe care o visai noaptea, facand tot felul de activitati cu ea, in sfarsit e acum a ta. Dar, oare, masina ta noua e chiar noua? Probabil ca nu ti-ai pus nicioadata aceasta intrebare avand in vedere ca ai cumparat masina dintr-un dealership si nu de la coltul strazii. In 99% din cazuri situatia e adevarata, dar ce se intampla cu 1% din situatii cand masina ta noua a fost reparata inainte de livrare.

Producatorii se straduiesc sa livreze in conditii cat mai bune fiecare masina noua, dar pe traseul fabrica – client sunt multe ocazii cand masina poate fi avariata.

Prima oportunitate apare atunci cand in fabrica masina este selectata pentru testele de calitate care presupun iesierea pe circuitul de testamasini rasturnatere [...]

targ auto rulate

Incredibil! Noua metoda prin care samsarii inseala clientii.

De ceva vreme se tot trag semnale cum că samsarii de maşini pot să prezinte clienţilor acte false care să justifice numărul de kilometri înregistraţi la bordul maşinii.

Dacă o maşină este însoţită de o carte de service prin care se justifică numărul de kilometri de la bord, cu siguranţă autovehiculul respectiv va avea plus valoare şi plus încredere. Ceea ce puţini ştiu este că pe piaţa neagră se pot achiziţiona cărţi de service în alb.

Acest lucru permite samsarului să treacă în cartea de service, după bunul plac, numărul de kilometri de la bordul maşinii, justificând astfel, în faţa cumpărătorului, valoarea înscrisă în instrumentarul de bord.

Conform mai multor forumuri, costul unei operaţiuni de „reducere” a numărului de kilometri plus achiziţionarea unei cărţi de service în alb [...]

VW logo

UPDATE: Mitsubishi a recunoscut oficial ca a falsificat date cu privire la emisiile de noxe. Imediat dupa anunt, pretul actiunilor companiei a scazut dramatic la bursa din Tokyo. Presedintele Tetsuo Aikawa a demisionat  impreuna cu unul dintre vice-presedinti astazi, 18 Mai 2016, anuntul fiind facut intr-o conferinta de presa. Nissan a cumparat 34% din actiunile Mitsubishi cu o valoare total de 2,2 mil, devenind actionar principal intr-o incercare de a scoate compania din criza. Cine urmeaza?

Problema motoarelor Volkswagen dotate cu soft-ul mincinos (cod EA 189) nu mai e o noutate in aceste zile in care au fost discutate toate aspectele legate de subiect, a primit si un nume intre timp: Dieselgate.

Modul in care a pornit acest scandal e, cel putin din punctul nostru de vedere, un esec de PR. Totul a pornit  de la 2 specialisti [...]

In acest articol ne propunem sa va oferim cateva raspunsuri la intrebarea: Cum alegem finantarea unei masini, ieftine si care sa raspunda cel mai bine nevoilor mele?

Este necesar sa determinam care este valoarea pe care o consideram potrivita/acceptabila pentru veniturile noastre, cu alte cuvinte, care este rata pe care suntem dispusi sa o platim lunar fara sa ne afecteze bugetul, cu care ne simtim confortabil si care nu va fi o problema de fiecare data cand va trebui sa o platim.car-financing

Nu discutam despre ofertele firmelor de finantare prezente pe piata financiara, lasam acest aspect in seama celor care sunt specializati in analiza acestor oferte.

In schimb, dorim sa va oferim suficiente informatii astfel incat sa fiti in masura sa alegeti varianta de finantare care vi se potriveste cel mai bine nevoilor. Sunt 3 metode principale de finantare [...]

Probabil  cel putin odata in viata am fost pusi in situatia de a face o achizitie importanta pentru noi si familia noastra, in aceasta categorie speciala de achizitii se incadreaza locuinta si masina.

In acest articol abordam subiectul achizitiei unei masini second-hand. Cum stabilim pretul corect al unei masini rulate ?

Manualul de economie ne invata teza conform careia pretul corect este atins atunci cand cererea si oferta se intalnesc intr-un punct comun si atunci se produce transferul de proprietate intre vanzator si cumparator.

Trecand peste partea teoretica, ajungem in viata reala unde stim cu totii ca realitatea este cu totul alta. Pentru a evita sa primim mai putin decat platim ar trebui sa avem cunostiinte temeinice in domeniu, ceea ce in situatia a 99% dintre cumparatori nu este cazul.

Si atunci, cum evitam „tzepele”?

Consideram ca cel mai important aspect este informarea, cu cat vei sti mai multe despre masina care te intereseaza, cu [...]

La fiecare sfârşit de an, organismul german care se ocupă cu inspecţiile tehnice periodice ale vehiculelor – TÜV – publică un raport cu maşinile care au avut cele mai puţine (dar şi cele mai multe) defecte în decursul celor 12 luni dintr-un an. Aşadar, să vedem care sunt cele mai fiabile (şi nefiabile) maşini second-hand din Germania, în funcţie de vârsta lor.

Un nou an, un nou raport TÜV referitor la fiabilitatea maşinilor second hand care circulă pe străzile Germaniei. TÜV Report 2015 analizează 226 de modele care au fost supuse inspecţiei tehnice periodice în timpul celor 12 luni din 2014. Pe baza rezultatelor obţinute la inspecţia tehnică, germanii de la TÜV au făcut un top al celor mai fiabile maşini second hand, top pe care vi-l prezentăm în continuare.

Sunt afisate topuri pe diverse categorii de vechime ale masinilor, si anume: vechime masini intre 2-3 ani, vechime masina intre 4-5 ani, vechime intre 6-7 ani [...]

Programul Prima Maşină conceput pentru cei care doresc să achiziţioneze o maşină nouă vrea să îi convingă pe tineri să aleagă un autoturism nou, preferabil fabricat în România, în defavoarea unei maşini la mâna a doua. Însă, cele prezentate de Guvern până în acest moment nu sunt foarte convingătoare.

Programul Prima Maşină promite să aducă un plus de încredere pentru persoanele care vor să îşi cumpere pentru prima dată o maşină nouă. Statul încearcă să facă asta prin garantarea creditului făcut pentru cumpărarea unui autoturism nou, dar condiţiile prezentate până acum nu sunt foarte convingătoare.

Mai exact, statul intenţionează să garanteze doar 50% din finanţarea acordată celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, în vreme ce persoanele cu vârsta de peste 36 de ani vor avea parte de un nivel de garantare de 40%.

Suma maximă suportată pentru un credit auto contractat pentru programul Prima Maşină este de 50.000 de lei fără TVA, [...]

Aparent, problema verificării kilometrajului ar putea să pară foarte simplă la prima vedere. Ce poate fi mai simplu decât să te urci în maşină, contact şi citeşti afişajul ca să vezi numărul de kilometri. Insă piaţa este invadată de maşini cu kilometrajul „ajustat”. Vă propunem mai multe variante de verificare a informaţiei, vezi cum în rândurile de mai jos.

Ei bine, în ultimii anii datorită exploziei de vânzări a maşinilor second-hand, în piaţă au apărut foarte multe maşini cu kilometrajul modificat. Nu insistăm în acest articol asupra motivului pentru care vânzătorii recurg la astfel de strategii de vânzare, lăsăm subiectul deschis pentru un articol viitor.

Aşadar, revenind la modalităţile de verificare a kilometrajului, începem cu cea mai simplă metodă şi creştem treptat gradul de complexitate.

După identificarea maşinii pe care vrem să o cumpărăm în urma unei operaţiuni de cercetare a pieţei, de comparaţie a modelelor care se încadrează în criteriile urmărite, putem trece la întocmirea [...]

    Back to top